Penawar Kencing Manis @ Diabetes

PENAWAR KENCING MANIS @ DIABETES

Diabetes @ Kencing Manis
Kencing Manis (Diabetes Mellitus) merupakan keadaan di mana terdapat glukos di dalam air kencing seseorang. Ini disebabkan glukosa (gula) dalam darah tidak dapat dicernakan oleh badan disebabkan oleh sama ada kekurangan penghasilan insulin, kurang kebersanan insulin, atau kedua – duanya sekali. Glukos yang berlebihan itu akan dikeluarkan bersama air kencing. Kencing manis boleh menyebabkan masalah lain dan kematian, bagaimanapun pengidap kencing manis boleh mengambil langkah-langkah untuk mengawal atau mengurangkan risiko masalah sampingan.

Secara umumnya diabetes merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan ketinggian kandungan glukosa dalam darah (hyperglyceamia) terutamanya selepas pengambilan makanan.

Keadaan ini berlaku kerana hormon insulin yang dihasilkan oleh kelenjar pankreas bagi membakar tenaga tidak mencukupi ataupun tidak berfungsi dengan berkesan, menyebabkan gula dalam darah tidak dapat dipergunakan. Oleh itu, kandungan paras gula tetap tinggi di dalam darah.

Terdapat dua jenis diabetes iaitu jenis pertama yang juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM), di mana hormon insulin tidak dihasilkan dengan secukupnya ataupun tiada langsung.Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mengalami simptom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja lagi. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin untuk pengawalan tahap glukosa darah.

Diabetes jenis kedua pula disebabkan hormon insulin tidak berfungsi dengan berkesan (NIDDM). Pesakit biasanya memerlukan ubat-ubatan dan melakukan pengubahsuaian gaya hidup.Manakala diabetes jenis ketiga berlaku pada sesetengah kes kehamilan tetapi ia akan hilang dengan sendiri.

Luka dikalangan pesakit Diabetes menggambarkan satu kecederaan yang serius dan kritikal serta mendatangkan komplikasi yang memudaratkan. Antaranya seperti infeksi, nekrosis, septisemia, kehilangan anggota dan lain – lain lagi. Keadaaan luka ini menjadi lebih teruk sekiranya daya pertahanan badan menjadi lemah akibat kekurangan darah dan zat makanan. Selain itu, terdapat beberapa faktor lain yang menyumbang kepada terhalangnya proses sembuhan. Faktor – faktor tersebut merangkumi pelbagai perkara seperti umur, pemakanan, pengetahuan, amalan cara hidup sihat, adat dan budaya (pantang larang) sikap, pekerjaan dan taraf hidup seseorang pesakit.

Kencing manis di klasifikasikan kepada:

 1. Diabetes yang bergantung kepada insulin (IDDM atau diabetes Jenis I).
 2. Diabetes yang tidak bergantung kepada insulin (NIDDM atau diabetes Jenis II)

Diabetes Jenis I (IDDM)

 • jarang berlaku tetapi keadaannya lebih teruk
 • terjadi di kalangan mereka yang lebih muda antara umur 10 hingga 16 tahun
 • terjadi begitu cepat (pengeluaran insulin dari pankreas dimusnahkan).
 • tidak mempunyai sejarah keluarga yang menghidap diabetes
 • tidak dikaitkan oleh kegemukan atau obesiti.
 • pesakit akan mengalami tanda-tanda dan gejala amaran yang serius.
 • rawatan pemakanan dan suntikan insulin

Diabetes Jenis II (NIDDM)

 • biasa berlaku
 • terjadi di kalangan mereka yang lebih dewasa yang berumur 35 tahun ke atas
 • mempunyai sejarah keluarga yang menghidap diabetis
 • terjadi secara perlahan-lahan (insulin yang dikeluarkan tidak mencukupi menyebabkan paras glukosa darah meningkat).
 • kejadian kegemukan sangat tinggi
 • merupakan penyakit yang senyap, selalunya dikesan secara kebetulan atau selepas berlakunya komplikasi.
 • Rawatan pemakanan dan ubat makan suntikan insulin (bagi kes-kes tertentu).

Diabetes yang tidak dikawal dengan betul atau tidak didiagnos boleh merosakkan saluran darah dan saraf. Ini akan memberi kesan kepada jantung, buah pinggang, mata dan kaki (luka yang lambat sembuh) dan menyebabkan penentangan terhadap jangkitan terutamanya di kaki dan buah pinggang. Ingat bahawa, komplikasi mata berlaku secara senyap terutamanya bagi diabetes Jenis II. Adalah penting untuk mengenali gejala-gejalanya lebih awal. Dapatkan pemeriksaan mata lebih kerap dan amalkan kebersihan kaki dengan baik.

Antara faktor-faktor risiko yang menyebabkan Diabetes ialah berat badan yang berlebihan dimana tidak aktif secara fizikal iaitu kurangnya melakukan senaman. Selain itu, cara pengambilan makanan yang tidak sihat dan sejarah keluarga yang menghidapi diabetes juga juga merupakan faktor risiko. Terdapat juga faktor-faktor lain seperti umur dan penggunaan ubat yang tidak betul.Antara faktor utama yang mendorong kepada peningkatan diabetes ialah pengaruh makanan Barat dan tuntutan gaya hidup masyarakat hari ini yang semakin mencabar. Pesakit diabetes mempunyai risiko serangan jantung dan angin ahmar lebih tinggi daripada orang biasa. Mereka perlu mengawal tekanan darah tinggi dan kadar kolesterol dengan berhati-hati.

Penawar Kacip Emas @ Gold Pincer
Semenanjung Malaysia RM145.00 + pos RM5.00 = RM150.00 sebotol
Sabah & Sarawak RM160.00 + pos RM10.00 = RM170.00 sebotol

Pengenalan
Setiap 10 saat berlaku 1 kematian dan setiap 30 saat, anggota badan dipotong akibat kencing manis!

If estimating the population of Malaysia in 1996 to be approximately 21 million, the total number of diabetic sufferers would approximately be 1.7 million. With further industrialisation plus modernisation, the number of people affected by diabetes may double by 2010 – Persatuan Diabetes Malaysia.

Pengidap Kencing Manis menghadapi risiko yang lebih tinggi untuk menderita tekangan darah tinggi, Atherosclerosis kegagalan jantung tersumbat, masalah saraf, osteoporosis, kanser, masalah penglihatan, kegagalan buah pinggang, seksual dan penuaan pra-matang.

Ramai pengidap kencing manis hanya merawat gejala @ symptom kencing manis sahaja iaitu menumpukan kepada kandungan gula dalam darah dan bukan merawat penyakit tersebut secara dasarnya.

Penawar Kacip Emas™ @ Gold Pincer telah terbukti menunjukkan kesan yang amat positif dan memberangsangkan bagi menghilangkan punca-punca kencing manis / diabetes.

Penawar Kacip Emas™ mengandungi hanya bahan-bahan asli dan semulajadi yang dirumus khas supaya bertindak dengan lembut dan berkesan. Gold Pincer @ Kacip Emas™ tidak mempunyai bahan tambahan, pengawet atau bahan tiruan.

Penawar Kacip Emas™ telah distatuskan sebagai minuman kesihatan (Health Drink) oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan telah memiliki sijil HALAL. Kaedah pemprosesannya terdiri daripada pelbagai peringkat berbanding dengan jenama minuman kesihatan yang lain. Peringkat-peringkat yang terlibat adalah proses pembakaran, kukusan dan perahan yang menggunakan hanya 5% air sahaja.

Proses penghasilan dan pembungkusan Penawar Kacip Emas™ ini dijalankan di kilang sendiri di Alor Star, Kedah.

Terbukti berkesan secara alternatif membantu pengidap diabetes walaupun pada tahap yang kronik.

Keunikan Ramuan

Penawar Kacip Emas™ diformulasikan daripada 100% jus asli sayur-sayuran, bunga-bungaan dan herba terpilih tempatan

Keunikan penawar ini telah banyak membantu pesakit – pesakit diabetes. Jus asli cecair memberikan penyerapan pantas kedalam sel badan dan sekaligus membantu perkara-perkara berikut:

 • Membantu MENCERNAKAN GLUKUSA dan membenarkan glukusa dalam darah menembusi dinding sel
 • Membantu MENINGKATKAN KUALITI OKSIGEN dan mengaktifkan sel-sel di dalam badan
 • Membantu MENGURANGKAN KELETIHAN dan KELESUAN TENAGA yang seterusnya MENGEMBALIKAN TENAGA DALAMAN khususnya bagi lelaki
 • Membantu MEMULIHKAN RASA KEBAS KAKI DAN TANGAN
 • MENGEMBALIKAN DERIA RASA dan MEMULIHKAN LUKA TERUK atau KRONIK akibat Diabetes
 • Membantu MEMPERJELASKAN PENGLIHATAN YANG KABUR berpunca dari Diabetes.

Semoga Penawar Kacip Emas™ ini dapat membantu lebih ramai orang yang menderita penyakit kencing manis yang semakin kerap menyerang tanpa mengenal jantina dan usia mangsa.

Gambar Sebelum & Selepas..


Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s