Minda Genius

MINDA GENIUS

Coklat Pintar Ibnu Sina D’Herbs
(Makanan Minda – Pintar, Cerdik, Cemerlang)
40 biji untuk sebotol
Harga Pasaran : RM 33.90

Coklat Pintar Ibnu Sinar yang diperkaya dengan multi vitamin B dan C merupakan coklat makanan minda dan imunisasi badan. Khusus untuk pelajar menjadi bijak dan pintar .

Kelebihan Coklat Pintar Ibnu Sinar

  • Meningkatkan sistem keimunan
  • Meningkatkan daya ingatan dan daya tumpuan minda
  • Sesuai untuk kanak-kanak dari umur 2 tahun ke atas, remaja yang menghadapi peperiksaan. Orang dewasa yang pelupa dan golongan orang tua
  • Mempunyai anti oksida yang tinggi menghalang serangan radikal bebas kepada sel badan.
  • 100% semula jadi tidak mempunyai lemak, kolestrol dan gula. Sesuai untuk pesakit diabetis

Bahan Aktif Coklat Pintar Ibnu Sina :

  • Serbuk Koko berkualiti
  • Susu kambing
  • Kolostrum
  • Gingko Biloba
  • Isomalt
  • Susu Skim
  • Multi Vitamin B&C

Cara Menggunakan Coklat Pintar Ibnu Sina :
Ambil 2-3 biji sehari bila-bila masa
Disarankan membaca selawat 3x dan Al-Fatihah 1x serta berdoa dan berniat sebelum mengambil Tablet Coklat Pintar Ibnu Sina. Agar minda lebih cergas dan pintar.

Amaran :

  • Simpan di tempat kering dan sejuk
  • Jauhkan daripada sinaran matahari

COKLAT MINDA

Harga Runcit : RM49 (Semenanjung) , RM52 (Sabah & Sarawak)
Kos Penghantaran : RM5.00

Cara Penggunaan:

Untuk dewasa dan kanak-kanak 2 biji sekali makan.
COKLAT MINDA jenama Hijrah adalah satu produk pemakanan yang unik dan berinovasi. Ianya dihasilkan melalui adunan pemakanan yang mempunyai nilai khasiat semulajadi, halal dan dikelaskan sebagai makanan. Sangat berkhasiat serta memenuhi keperluan diet seorang pelajar. Dalam bentuk tablet, mempunyai rasa yang enak/sedap, senang dibawa kemana-mana, pengambilan (kunyah ianya lembut) dan penyimpanan yang mudah.

Khasiat Dan Kebaikan

Meningkat dan Menguatkan
Anda seorang pelajar dan sentiasa memerlukan daya konsentrasi yang baik, tetapi anda cepat lupa maklumat yang telah dibaca atau tidak fokus apa yang diajar oleh guru.

Mengatasi rasa gugup
Anda juga mengalami fobia dan sentiasa di dalam tekanan. Semasa peperiksaan anda sering rasa gugup, masih berdebar-debar dan ‘blank’ walaupun telah membuat persiapan awal untuk menghadapi peperiksaan.

Memulihkan
Fikiran terasa begitu lembab/kosong, kurang daya kreativiti dan berfikiran negatif, tidak ceria (pemarah/pemalu/rendah diri) kerana kurang berinteraksi.

Mengekang
Rasa ‘give up’ walaupun perkara yang mudah, senang tetapi terasa begitu susah dan cepat mengaku kalah

Impak Awal Semasa Pengambilan Produk

  • Fikiran terasa segar dan mampu berfikir dengan lebih tenang.
  • Mudah mengimbas kembali maklumat yang dibaca.
  • Keupayaan belajar akan lebih bertenaga, mampu mengekalkan konsentrasi untuk jangka waktu yang lebih lama.
  • Pemulihan ‘mood’ kepada lebih ceria dan positif. Rasa lebih bersemangat dan yakin boleh.

Bahan Asas Coklat Minda

Koko

Selain daripada mempunyai perbagai khasiat yang diperlukan oleh tubuh manusia, koko/coklat juga begitu sinonim dengan ungkapan positif emosi seperti sayang, rasa cinta dan keceriaan. Secara perbandingan, koko/coklat mengandungi lebih kandungan protein berbanding dengan sebiji pisang, sebatang lobak merah, sebiji oren, sebiji epal atau sejumlah kismis dengan berat yang sama. Kajian telah membuktikan bahawa koko/coklat mengandungi khasiat makanan yang seimbang.
(Sumber: Chocolate: Facts On Health and Nutrition For Educators and Health Professionals, Chocolate Manufacturers Association of the USA).

Gotu Kola (Pegaga)

Pemakanan yang menjana tenaga yang disimpan oleh badan, dan secara khusus sangat berguna membantu sistem saraf (nervous system). Gotu Kola ada kala digelar food for the brain. Di negara barat ianya sangat popular sebagai ‘nerve tonic’ untuk megurangkan ketegangan dan menguatkan daya ingatan. Gotu Kola membantu mengatasi ‘stress’, memulihkan ‘reflexes’ dan meningkatkan kecerdasan mental dan tenaga fizikal. Triterpenes yang terdapat pada Gotu Kola bertindak melegakan ketegangan dan kerunsingan (antidepressant activity).
(Petikan kajian oleh Zhong Yao Cai. 2003 Dec;26(12):870-3).

Kacang Soya

Kacang soya menawarkan complete protein profile dan mengandungi semua essential amino acids yang diperlukan oleh diet seseorang. Kacang soya bukanlah sejenis pemakanan ajaib, tetapi ianya adalah contoh di antara jenis pemakanan yang mempunyai nilai diet lengkap serta mempunyai kesan positif kepada kesihatan.
(Petikan kata: Christine Lewis, Acting Director of the Center for Food Safety and Applied Nutrition’s Office of Nutritional Products, Labeling and Dietary Supplements USA).

Susu Kuda

Alternatif kepada mereka yang alah kepada susu lembu (lactose intolerance) kerana gumpalan lemak susu kuda lebih halus dan hampir menyamai susu ibu manusia. Terdapat banyak kajian oleh saintis pemakanan telah melaporkan komposisi protein dan lemak susu kuda adalah yang paling hampir dengan susu ibu manusia. Komposisi lemak dan pecahan protein, menyatakan susu kuda lebih menyamai susu manusia berbanding dengan susu lembu.
(Kajian Godovac Zimmermann et al., 1987; Businco et al., 2000; Horrobin, 2000).

SMART CHOCOLATE A+

Harga Runcit : RM18.00 (Semenanjung) , RM21.00 (Sabah & Sarawak)
Kos Penghantaran : RM5.00

Formulasi produk Smart chocolate A+ diadun dari pepejal koko coklat susu hitam bersama dengan buah badam rangup dan kismis dan Pegaga. Berpontensi untuk meningkatkan daya ingatan, konsentrasi minda, peredaran darah serta sebagai ajen antioksida.

Bahan-bahan:

Pepejal Koko:
Buah koko telah dijumpai di Amazon, South Amerika beribu tahun yang lalu. Sejak itu, koko adalah makanan atau minuman berkhasiat yang telah banyak dinikmati dan disukai oleh semua peringkat umur. Koko mengandungi polyphenois & filavanois yang menjadi agen kuat kepada antioksida. Antara potensi khasiat koko adalah:

  • Mengurangkan risiko penyakit sistem peredaran darah & penafasan.
  • Meningkatkan kadar kolesterol baik HDL dari LDL.
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Mengurangkan risiko penyakit darah tingg.
  • Tidur malam yang nyenyak.

Gingko Biloba:
Gingko adalah spesis pokok tertua didunia. Di Eropah & Amerika Syarikat, makanan tambahan dari gingko adalah bahan herba yang tinggi jualannya termasuk di France & German. Gingko secara tradisional digunakan untuk mempertingkatkan daya ingatan, konsentrasi minda dan memperbaiki sistem peredaran darah didalam badan. Gingko juga mengandungi 2 jenis antioksida iaitu flavanoids & terpenoids yang dapat mengurangkan atau menghalang radikal bebas dalam badan yang dipercayai menjadi penyebab penyakit seperti sakit jantung, kanser dan penyakit alzheimer’s dan lain lain penyakit pelupa dan hilang ingatan.

Pegaga:
Centella juga dipanggil Gotu Kola, Indian Pennywort, Pegaga dan Brahmi. Centella dapat menyegarkan otak dan system saraf dan dapat membantu mengekalkan keremajaan dan awet muda. Ia juga dapat membantu kesegaran badan, melawan rheumatism, mempertingkatkan daya konsentrasi dan perjalanan darah.

Badam:
Kajian ada menunjukkan badam adalah baik untuk kesihatan dan kaya dengan serat, vitamin, mineral, antioksida dan phytochemical. Badam juga dikatakan dapat membantu mengurangkan kadar kolestrol, bernutrisi, dapat menguatkan otot dan kecerdasan, mencantikkan dan memutihkan kulit serta memperbaiki daya penglihatan.

Kismis:
Kismis adalah makanan & manisan semulajadi. Ianya adalah sumber yang baik untuk fiber, vitamin & mineral seperti Vitamin B, Kalsium, Potasium, dan zat besi. Kismis juga adalah antioksida yang baik untuk melambatkan proses penuaan. Kismis mempunyai kandungan fruktos yang tinggi dan tidak mengandungi bahan pengawet. Di kebanyakan negara, kismis juga dikatakan makanan yang baik untuk minda.

Cara makan yang disyorkan:
Cara pengambilan yang disyorkan ialah dengan mengambil lebih kurang 10g setiap hari bila-bila waktu.

COKLAT IMTIYAZ
Harga Runcit : RM45.00
Kos Penghantaran : RM5.00 (Semenanjung) , RM8.00 (Sabah & Sarawak)

Coklat Imtiyaz
Produk COKLAT IMTIYAZ (CI) adalah produk pemakanan yang unik dan berinovasi. Ianya dihasilkan melalui adunan pemakanan yang mempunyai nilai nutrien semulajadi, halal dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sebagai Makanan. Berkhasiat serta memenuhi keperluan diet kanak-kanak dan orang dewasa. Dalam bentuk tablet, mempunyai rasa yang enak/sedap, senang dibawa kemana-mana dan penyimpanan yang mudah.

Tingkatkan Kecerdasan Anda Dengan COKLAT IMTIYAZ
Coklat Imtiyaz adalah satu produk pemakanan yang unik dan berinovasi. Ianya dihasilkan melalui adunan pemakanan yang mempunyai nilai khasiat semulajadi, halal dan dikelaskan sebagai makanan. Sangat berkhasiat serta memenuhi keperluan diet seorang pelajar. Dalam bentuk tablet, mempunyai rasa yang enak/sedap, senang dibawa kemana-mana, pengambilan (kunyah ianya lembut) dan penyimpanan yang mudah.

Produk berasaskan pemakanan ini telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan dikelaskan sebagai makanan(bukan ubatan atau herba), telah peroleh pensijilan Halal daripada Jabatan Agama Islam Negeri (JAIN) dan telah melalui analisa nutrisi di makmal Malayan Testing Laboratory, AOAC (Official Method of Analysis International) & APHA (American Public Health Association/Standard Method For Examination of Water & Wastewater).

Produk ini mempunyai nilai nutrien semulajadi. Merupakan formulasi daripada sebatian susu kuda, koko, soya, kurma, madu, kismis, oat dan diperkasakan dengan pegaga (gotu kola) serta diadun menjadi tablet kunyah makan yang berkhasiat sebagai makanan harian. Sesuai untuk semua peringkat umur sebagai melengkapkan dan menampung kekurangan zat dan nutrien yang diperlukan oleh tubuh badan. Kajian pakar nutrisi dan saintis pemakanan mengesahkan komposisi lemak dan pecahan protein susu kuda lebih menyamai susu ibu manusia berbanding susu lembu. Pegaga pula sangat popular di negara barat sebagai nerves tonic untuk mengurangkan ketegangan / stress dan menguatkan daya ingatan. Di sebalik rasa yang enak / sedap, produk ini sesuai untuk mereka yang alah kepada susu lembu (lactose intolerance). Cara penyimpanan yang mudah dan tidak mudah rosak.

Produk ini telah berada di pasaran sejak tahun 2006 dan diterima baik. Pihak syarikat juga telah menyertai pameran peringkat antarabangsa di dalam negeri dan di luar negara untuk memperkenalkan produk ini. Dengan inisiatif sendiri syarikat juga telah melaksanakan program penajaan bersama dengan agensi seperti Yayasan Perak, syarikat swasta dan individu untuk sumbanganmakanan tambahan kepada pelajar-pelajar sekolah di sekitar Negeri Perak. Maklumbalas yang diterima daripada pihak sekolah mendapati produk ini berupaya memangkin kemajuan pembelajaran akademik, bertenaga dan merangsang kestabilan dari sudut emosi.

Susu Kuda
Adalah alternatif kepada mereka yang alah kepada susu lembu (lactose intolerance) kerana gumpalan lemak susu kuda lebih halus dan hampir menyamai susu ibu manusia. Terdapat banyak kajian oleh saintis pemakanan telah melaporkan komposisi protein dan lemak susu kuda adalah yang paling hampir dengan susu ibu manusia.Komposisi lemak dan pecahan protein, menyatakan susu kuda lebih menyamai susu manusia berbanding dengan susu lembu. (Kajian Godovac Zimmermann et al., 1987; Businco et al., 2000; Horrobin, 2000).

Gotu Kola (Pegaga)
Pemakanan yang menjana tenaga yang disimpan oleh badan, dan secara khusus sangat berguna membantu sistem saraf (nervous system). Gotu Kola ada kala digelar food for the brain. Di negara barat ianya sangat popular sebagai nerve tonicuntuk megurangkan ketegangan dan menguatkan daya ingatan. Gotu Kola membantu mengatasi stress, memulihkan reflexes dan meningkatkan kecerdasan mental dan tenaga fizikal. Triterpenes yg terdapat pada Gotu Kola bertindak melegakan ketegangan dan kerunsingan (antidepressant activity). (Petikan kajian oleh Zhong Yao Cai. 2003 Dec;26(12):870-3).

Kacang soya
Kacang soya menawarkan complete protein profile dan mengandungi semua essential amino acids yang diperlukan oleh diet seseorang. Kacang soya bukanlah sejenis pemakanan ajaib, tetapi ianya adalah contoh di antara jenis pemakanan yang mempunyai nilai diet lengkap serta mempunyai kesan positif kepada kesihatan. (Petikan kata: Christine Lewis, Acting Director of the Center for Food Safety and Applied Nutrition’s Office of Nutritional Products, Labeling and Dietary Supplements USA)

Koko
Koko/coklat juga begitu sinonim dengan ungkapan positif emonis seperti sayang, rasa cinta dan kecerian. secara perbandingan, cokla/koko mengandungi lebih kandungan protein berbanding dengan sebiji pisang, sebatang lobak merah, sebiji epal atausejumlah kismis dengan berat yang sama kajian membuktikan colat/koko mengandugi khasiat makanan yang seimbang. (sumber :chocolate: Facts on Health and Nutrition For Educator and Health Professionals, Chocolate Manufacturers Association of USA)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s